آیدین فتحی

8

بهمن
در رویداد Google IO 2019، اطلاعات زیادی در خصوص اندروید Q منتشر شده و برخی سرنخ ها در خصوص شایعات نشر پیدا کرده درباره ی این سیستم عامل، داده شد. اما کاربران برای دریافت نسخه رسمی آن همچنان باید منتظر بمانند.تاریخ انتشار اندروید Q، ماه آگوست سال جاری بوده و پیش از آن نباید انتظار دسترسی به این سیستم عامل را داشته باشیم. البته در حال حاضر امکان دانلود و نصب سیستم عامل اندروید Q در نسخه بتای ۳ وجود دارد. نسخه ی بتای ۳ با تعدادی ویژگی ممتازتر و کاربردی تر نسبت به اندروید Q نسخه بتای ۲، ارائه شده...

اندروید کیو تاریخ انتشار و ویژگی های آن

در رویداد Google IO 2019، اطلاعات زیادی در خصوص اندروید Q منتشر شده و برخی سرنخ ها در خصوص شایعات نشر پیدا کرده درباره ی این سیستم عامل، داده شد. اما کاربران برای دریافت نسخه رسمی آن همچنان باید منتظر بمانند.تاریخ انتشار اندروید Q، ماه آگوست سال جاری بوده و پیش از آن نباید انتظار دسترسی به این سیستم عامل را داشته باشیم. البته در حال حاضر امکان دانلود و نصب سیستم عامل اندروید Q در نسخه بتای ۳ وجود دارد. نسخه ی بتای ۳ با تعدادی ویژگی ممتازتر و کاربردی تر نسبت به اندروید Q نسخه بتای ۲، ارائه شده است.

می دانیم که ویژگی حالت تاریک اندروید Q، بزرگترین ویژگی متمایز این سیستم عامل نسبت به اندروید پای به شمار می رود. به علاوه اندروید ۱۰، برای گوشی های غیر پیکسل نیز ارائه می شود.

کدام گوشی ها از اندروید ۱۰ پشتیبانی می کنند؟

در حال حاضر تعدادی از گوشی های هوشمند مطرح از اندروید ۱۰ پشتیبانی می کنند و می توانید نسخه ی بتای آن را برای این گوشی ها دریافت کنید.

این گوشی ها از جمله Google Pixel 3، Google Pixel 3 XL، Google Pixel 3a، Google Pixel 3a XL، Google Pixel 2، Google Pixel 2 XL، Google Pixel، Google Pixel XL، Asus Zenfone 5Z، Essential Phone، Huawei Mate 20 Pro، LG G8، Nokia 8.1، OnePlus 6T، Oppo Reno، Realme 3 Pro، Sony Xperia XZ3، Techno Spark 3 Pro، Vivo X27، Vivo Nex S، Vivo Nex A، Xiaomi Mi 9 و Xiaomi Mi Mix 3 5G هستند.

همین طور گوشی موبایل OnePlus 7 که اخیرا رونمایی شده است، به اندروید ۱۰ مجهز می باشد.

گوگل شش مرحله را برای انتشار و به روز رسانی این سیستم عامل در نظر گرفته است. از جمله انتشار اولیه، سه به روز رسانی، یک به روز رسانی با APIهای نهایی و در نهایت SDK رسمی آن! البته همه ی این ها قبل از نسخه نهایی اندروید ۱۰ به عرضه رسیده اند.

طبق تقویم عرضه اندروید Q رسمی، باید انتظار انتشار آن در ماه آگوست را داشته باشیم، اما این بدان معنا نیست که در این زمان تمام گوشی های هوشمند به اندروید ۱۰ مجهز خواهند شد.


انتشار این سیستم عامل به سایر گوشی های اندروید که در فهرست بالا قرار ندارند، تا پایان سال ۲۰۱۹ میلادی و نیز در طی سال ۲۰۲۰ میلادی اتفاق خواهد افتاد. در نظر داشته باشید که برندهای سازنده تصمیم گیرنده هستند و آن ها باید بنابر رابط های سیستم های عامل محصولات خود، اندروید ۱۰ را به گوشی های تولیدی اضافه نمایند.


چه انتظاراتی از اندروید Q داریم؟

به لطف تغییراتی که در نسخه بتای ۳ سیستم عامل گوگل دیدیم، انتظار داریم که اندروید ۱۰ در نسخه رسمی و نهایی خود با ویژگی های زیر همراه باشد. البته برخی از این ویژگی ها تائید شده هستند، در حالی که تعدادی دیگر همچنان در حد شایعه باقی مانده اند.


اندروید Q بدون NFC

این در واقع همان روش اشتراک گذاری به وسیله ی NFC است که در اندروید ۱۰، آن را مشاهده نخواهیم کرد. روش اشتراک گذاری NFC بر پایه نزدیک نگاه داشتن دو گوشی تلفن همراه، عمل می کند. عدم وجود روش اشتراک گذاری NFC در اندروید ۱۰ را در کنفرانس Google IO محرز یافتیم.

آیا گوگل برای این روش اشتراک گذاری، جایگزین مناسب تری ارائه خواهد کرد؟ این مسئله بعدا و در زمان انتشار رسمی اندروید ۱۰ مشخص خواهد شد.

پشتیبانی از نمایشگرهای تاشو


اندروید ۱۰ از نمایشگرهای تاشو پشتیبانی می کند. با این حساب گوشی های موبایل که با فناوری تاشوندگی صفحه نمایش مانند Galaxy F به بازار عرضه می شوند، اندروید ۱۰ را اصلی ترین گزینه برای سیستم عامل خود، خواهند یافت.

حباب چندمنظوره اندروید ۱۰

پیش از این چنین ویژگی را در چت دسکتاپ فیس بوک مشاهده کرده ایم. این روشی کاربردی و عالی برای فعال نگاه داشتن مکالمات روی صفحه به شکل کوچک شده و شناور است؛ در حالی که در سایر نقاط صفحه به دیگر فعالیت های خود مشغول هستید. به این صورت، هر زمان که بخواهید با ضربه روی مکالمه، به آن بازخواهید گشت و می توانید چت خود را از سر بگیرید.

تم تاریک اندروید Q

این ویژگی به عنوان انقلابی در ویژگی های جدید اندروید شناخته شده و به کمک آن می توانید هنگام شب، صفحه نمایش خود را تاریک تر کرده و چشمهایتان راحتی بیشتری داشته باشند. اضافه بر این باطری گوشی نیز مصرف کمتری در حالت Dark Mode خواهد داشت.

اندروید Q
به روز رسانی های امنیتی تازه

در برنامه اعلام شده از سوی گوگل با عنوان Project Mainline، رابط های کاربری تازه ای که کوچکتر ولی متصل تر هستند؛ به اندروید اضافه شده اند. با از میان برداشتن واسطه ها، سرعت به روز رسانی افزایش یافته و در نهایت سیستم های امنیتی زودتر به بار می نشینند. البته Project Mainline اندروید ۱۰ تنها برای آن دسته از گوشی های موبایل که از ابتدا و در حالت پیش فرض با اندروید Q عرضه می شوند، فعال خواهد بود. به این معنا که اگر قرار باشد گوشی شما با اندروید دیگری به بازار عرضه شده و سپس به اندروید ۱۰ ارتقا یابد، از این سیستم به روز رسانی امنیتی روی آن خبری نخواهد بود.
برخورداری از ۵G

اندروید ۱۰ از شبکه اینترنت ۵G پشتیبانی کرده و APIهای آن سرعت اتصال را تشخیص داده و مدت زمان اتصال کاربر را اندازه گیری می کند. اتصال ضعیف و یا سرعت دانلود پایین آمده، در این حالت تشخیص داده خواهد شد.

 

کپشن زنده

کپشن زنده نیز از ویژگی های جدیدی ست که کاربران اندروید ۱۰ تجربه خواهند کرد. به کمک این قابلیت فایل صوتی یا تصویری شما که در حال پخش روی گوشی تلفن همراه است با زیرنویس همراه می شود. جالب است که قابلیت کپشن زنده اندروید ۱۰، نیازی به اتصال اینترنتی ندارد و بر پایه یادگیری ماشینی انجام می شود.

البته در حال حاضر این ویژگی تنها برای زبان انگلیسی عنوان شده است و احتمالا در آینده شاهد اضافه شدن زبان های دیگر نیز به آن خواهیم بود.

اندروید Q
حریم خصوصی قوی تر

در اندروید ۱۰ با حریم خصوصی قوی تر و پیشرفته تری همراه خواهیم بود. در این نسخه اپلیکیشن ها برای دسترسی به موقعیت جغرافیایی کاربر، با محدودیت رده بالاتری مواجه خواهند شد. در این حالت، اپ ها فقط زمانی به موقعیت جغرافیایی کاربر دسترسی خواهند داشت که اجرا شده و نیاز به دریافت آن داشته باشند.

در اضافه باید گفت که با حریم خصوصی پیشرفته تر در اندروید ۱۰، شما قادر به مشاهده فهرست تمام اپلیکیشن هایی که به موقعیت مکانی تان دسترسی دارند، بوده و می توانید طبق صلاحدید خود، محدودیت های تازه ای را برای آن ها به وجود بیاورید.
ژست های حرکتی تازه

با بالا کشیدن نوار باریک پایین نمایشگر در اندروید ۱۰، به صفحه خانه هدایت می شوید. با بالا بردن آن در صفحه خانه، به منوی برنامه ها خواهید رفت. اگر می خواهید بین اپلیکیشن ها جا به جایی داشته باشید، کافی ست که این نوار را به سمت راست یا چپ بکشید.
احراز هویت با تکنولوژی تشخیص چهره

یکی دیگر از ویژگی های جدیدی که در اندروید ۱۰ با آن روبرو خواهیم شد، احراز هویت با تکنولوژی تشخیص چهره است. البته هنوز مشخص نیست که این قابلیت چطور کار خواهد کرد، اما اطلاعات فعلی حاکی از آن است که برای احراز هویت می توانید دوربین گوشی را مقابل چهره خود به جهات مختلف چرخانده تا بهترین تشخیص انجام شود.

احراز هویت با تشخیص چهره، برای باز کردن قفل گوشی، تائید خرید و یا ورود به برنامه ها مورد استفاده قرار می گیرد. این که کدام یک از تلفن های همراه قادر به استفاده از احراز هویت با تشخیص چهره خواهند بود نیز داستان دیگری دارد!

در نهایت باید منتظر ماند و دید اندروید ۱۰ در نسخه رسمی خود، با چه ویژگی هایی عرضه می شود.

منبع : آردا موبایل

 

منبع: -

نظر شما ارسال گردید بعد از تائید مدیریت نمایش شد

اولین نفری باشید که نظر ارسال می کنید