آیدین فتحی

8

بهمن
قانون‌گذاران ایالات متحده، از فیسبوک خواستند تا هرچه سریعتر برنامه‌های پیاده‌سازی ارز رمزنگاری لیبرا (Libra) را متوقف کند. قبل از این کار، کمیته خدمات مالی مجلس با ریاست خانم مکسین واترز عضو حزب دموکرات، خواستار ارزیابی خطرات امنیت سایبری، بازارهای مالی جهانی و نگرانی‌های امنیت ملی بود که در نامه‌ای به فیسبوک ارائه شده بود.

قانونگذاران آمریکا از فیسبوک خواستند تا راه‌اندازی ارز رمزنگاری خود را به تعویق بیندازد!

طبق اخبار موثقه قانون‌گذاران ایالات متحده، از فیسبوک خواستند تا هرچه سریعتر برنامه‌های پیاده‌سازی ارز رمزنگاری لیبرا (Libra) را متوقف کند. قبل از این کار، کمیته خدمات مالی مجلس با ریاست خانم مکسین واترز عضو حزب دموکرات، خواستار ارزیابی خطرات امنیت سایبری، بازارهای مالی جهانی و نگرانی‌های امنیت ملی بود که در نامه‌ای به فیسبوک ارائه شده بود.

در نوشتۀ این کمیته آمده است: «ما در این نامه نوشتیم که فیسبوک و شرکای آن فوراً با تعلیق ادامه کار لیبرا (ارز رمزنگاری فیسبوک) و کالیبرا (کیف پول دیجیتالی آن) موافقت کنند. به نظر می‌رسد که این محصولات ممکن است در اختیار یک سیستم مالی جهانی جدید همگانی که خارج از سوئیس است و قصد رقابت ارزی-دلاری با آمریکا را دارد، قرار بگیرند. این امر، نگرانی‌هایی جدی در مورد حریم خصوصی، تجارت، امنیت ملی و سیاست مالی نه تنها برای بیش از ۲ میلیارد کاربر فیسبوک، بلکه همچنین برای سرمایه‌گذاران، مصرف‌کنندگان و نیز اقتصاد جهانی ایجاد می‌کند.»

برنامه این است که در نهایت، کنترل در دست یک کنسرسیوم مستقل تشکیل شده از بیش از ۱۰۰ کمپانی قرار گیرد که هم اکنون، مسترکارت، ویزا، اوبر و اسپاتیفی، به صورت آزمایشی در آن ثبت نام کرده‌اند.

با این حال، راه اندازی لیبرا و کالیبرا، به خصوص با توجه به رسوایی آنالیتیکا کمبریج و دیگر مشکلات حریم خصوصی کاربری، به سرعت با شک و تردید روبرو شد. منتقدان اشاره کردند که ضوابط کالیبرا نشان می‌دهد که فیسبوک، می‌تواند در شرایط خاص، داده‌های حساب و اطلاعات کاربری را به اشتراک بگذارد. و با توجه به کاربران میلیاردی فیسبوک، می‌تواند این کمپانی را به یک بازیکن کلیدی در پرداخت‌های دیجیتالی بدل کرده و کنترل عظیم آن را در جامعه، افزایش دهد.

فیسبوک اظهار دارد که لیبرا مانند دیگر ارائه دهندگان خدمات پرداختی، تنظیم شده و توسط خود فیسبوک فایرال خواهد شد. با این حال، نه کمیته خدمات مالی مجلس با رهبری دموکرات‌ها و نه کمیته بانکداری سنا در کنترل جمهوری خواهان، با اظهارات فیسبوک قانع نشده‌اند.

مکسین واترز می‌گوید: «اگر خدمات و محصولاتی مانند اینها، به طور نامناسب تنظیم و نظارت شوند، ممکن است باعث خطرات سیستماتیکی شده که پایداری مالی جهانی و ایالات متحده را در معرض خطر قرار می‌دهد. به دلیل آنکه هم‌اکنون فیسبوک در دستان بیش از یک چهارم مردم سراسر جهان است، ضروری است که فیسبوک و شرکای آن، برنامه‌های اجرایی را فوراً متوقف کنند تا اینکه قانونگذاران و کنگره، فرصتی برای بررسی این خطرات و اقدامات داشته باشند.»

منبع: www.engadget.com

منبع: -

نظر شما ارسال گردید بعد از تائید مدیریت نمایش شد

اولین نفری باشید که نظر ارسال می کنید